MÖRKHÅRIG TJEJ HEMMA PÅ SIN GATA I STAN

 
Hemma på min egen gata i stan igen, där jag är uppvuxen. Lägenheten jag bott i dem senaste 5 månaderna har jag plockat ur och städat ur, under helgen på egen hand och med lite städhjälp av min snälla moster. Det känns sorgligt för det finns många minnen därifrån och jag har fått en stor kunskap av att bott i ett eget hem. Men nu är det dags för att sikta mot nya erfarenheter och nya mål, när 2014 är nära. 
 
Under julveckan har jag firat julafton med både familj, släkt och vänner. Fått många fina klappar, ätit god mat och haft ett mysigt umgänge. Besökt Domkyrkan för midnattsmässa. Juldagen bjöd på både jobb och en rolig förfest där många av mina närmaste vänner samlats och sedan en rolig utgång. Annandagen fortsatte med en mysfrukost med vänner, en promenad med min saknade vän Erik från andra sidan havet, middag med familj och vänner till familjen, filmmys, jobb, en vecka som har innehållt mycket häng med bästis, middag och marängswiss med fina vänner, en ledig helg då jag plockat ur och städat lägenheten, fikat och kramat om min goe vän Matte Mattias som drog sig tillbaka till Götet idag. Försökt plockat upp alla Ikeakassar med saker från lägenheten, käkat middag med familjen, sett programmet "Så skall det låta" och funderat över varför la jag musiken på hyllan?, fått ett roligt telefonsamtal av bästis och bestämt mig för att göra något spontant. Nu dags att krypa till sängs, för imorgon är sista arbetspasset för min del, för 2013. Bjuder på lite bilder från Lucia 2012, hemma på min gata i stan, då snön föll mot marken. 


 
 


VERKLIGHETEN FORTSÄTTER

Dagen innan julafton och jag skulle helst bara vilja ligga kvar i sängen hela dagen, dagen har ju inte börjat på världens bästa sätt liksom. Men tur var har jag otroligt fina vänner och jag är inte den som är den, verkligheten fortsätter att rulla på även om det händer saker. Jag berörs det, gör jag av det mesta. Jag skulle ljuga om jag inte sa att det var så, för jag är människa. Men man måste ta allt som händer som en lärdom och ett tecken, på åt vilket håll man skall gå. Så hoppa upp, leta fram den där energin som gör att du stiger upp varje morgon, försök att le för lever det gör vi! Let's GO!

Bjuder på en bild som gör mig glad!
På stranden i Egypten, Hösten 2012.
Foto: Virginia Gräsman.


MAN KAN INTE FÅ ALLT MAN ÖNSKAR SIG

3 dagar kvar till Julafton och jag njuter av tystanaden och lugnet i lägenheten, innan jag skall kliva på stägningpasset på jobbet nu på eftermiddagen. Regnet utanför fönstret idag, gör inte riktigt att det känns som någon julstämning. Men att pappa rullade köttbullar och mamma bakade pepparkakor härom dagen, det var julkänsla och även att det är fullt med människor överallt gör ju även att man känner av att julen är nära.

Under veckan har jag jobbat 3/5 dagar, käkat lite middagar med familjen, varit på terminsavslutning med Korpen instruktörerna, varit ledig 2 dagar och har då fikat med min vän Josse och hennes lilla son Mio, hängt med bästis, hängt med en saknad människa som åter är hemma på ön, varit på frukostmys hos min barndomsvän Vickan i Fårösund, käkat middag med en bra vän, handlat lite julklappar, tvättat bilen, haft julklappsbyte med bästis, tog min bil på en sväng på dem gotländska vägarna. Nu väntar 3 jobbpass, innan jag välkomnar julafton.

Bakom ratten i min bil, min lediga Fredag.