DU ÄR SÅ, YEAH YEAH WOW WOW!Någon som minns, denna härliga låt??
Det är den svenske Martin Svensson som sjöng och spelade den, i Sverige Melodifestivalen 1999.
Jag kommer självklart ihåg den, för det var ju en av många sjöng och dansade till som yngre. En grym och härlig låt, som får en att hoppa upp och dansa! Eller har jag fel??

Barnet, med kärt, många namn, Michaela Stuxgren

FROM MELBOURNE


Konstigt att skriva pa svenska, for vi pratar engelska hela tiden...
Sista kvallen i Melbourne och idag har vi checkat in pa varat favoritboende! Hangt pa stranden i denna stekande sol coh 37 grader varmt, underbart! Vi njuter nu av klokt boende, denna sista dag i och kvall i Melborune. For imorgon star klockan stalld tidigt, vi skall ta flyget upp till brisbane och bussen vidare till Rainbow beach. Sedan blir det on Fraser island imorgon, spannande! Onskar jag kunde kladda upp kort, for nu borjar jag faktiskt bli ordentligt brun. Sa brun att jag kan erkanna det och vagar komma hem, men hem skall vi dock inte annu. trivs bra anda aven om det ar dyrt och sa vidare. Vi har annu mera aventyr av resan kvar!
igar var vi pa utfluckt, drack te, urs sager jagbara inte min grej! Sen akte gammalt angtag, riktigt coolt! kakade mat och prov smakade viner pa en vingard och fick se kanguro, faglar och en massa andra djuer i en park och speciellt fick vi se landsbyggden det var verkligen vart det!

Ha det gott, sa hors vi igen!!
Puss och Kram

MELBOURNE


Bild lånad från google


Här på bilden är Melbourne, Australiens näst största stad med ungefär 3,9 miljoner invånare. Melbourne är känt, för sina snabba väderbyten.

Detta beroende bland annat på stadens platta topografi, dess placering vid Port Phillip Bay och Dandedongs Ranges öster om staden. Denna kombinationen gör att vädersystemen ofta cirkulerar i bukten. Detta har gett upphov för den Melbourne kända frasen "fyra årstider på en dag". En annan faktor som bidrar till de snabba väderväxlingarna är att Melbourne ligger på gränsen mellan den varma och torra subtropiska klimatet i norr och det fuktiga tempererade klimatet längre söderut. Mycket varm luft från norr och kyligare luft söderifrån kan därmed snabbt byta plats. Kraftiga åskoväder, hagelskurar mm är därför vanligt förekommande i samband med kallfronter.

Melbourne är kallare än andra australiska storstäder. Den lägsta temperaturen är uppmätt till 4,4 grader. Snö är extremt ovanligt inne i centrum, men i bergen runt staden är det relativt vanligt. Under sommarmånaderna kan det bli extremt varmt när nordliga eller nordvästliga vindar drar ner het ökenluft över sydöstra Australien. Rekordet ligger på 46,4 grader C den 7-e februari 2009.

Vi hoppas på att få besöka Melbourne, under resans gång. För att se om vi lyckas få vara med om fyra årstider, på en dag.

 

 
Barnet, med kärt, många namn, Michaela Stuxgren