FR.O.M. DUBAI TO SWEDEN

Tillbaka i Sverige efter en veckas semester, i Dubai med familjen och familjen Steen. Tredje resan som vi två familjer gör tillsammans. Alltid lika kul och mysigt.

Veckan har bjudit på strålande sol, runt 36 grader varmt varje dag, poolhäng, strandhäng, födelsedagsfirandet för barndomsvännen Emil, shopping i deras stora shoppingcenter, otroliga vyer över stan, äventyr på vattenlandet Atlantis, goda middagar, besök i Burj Khalifa (världens högsta byggnad) , ett besök i grannstaten Abu Dhabi på Ferrari world, en massa skratt och mys. En bättre vecka helt klart! Här kommer några bilder från veckan, innan vi hoppar på planet mot Visby. 
CARPE DIEM

Inget blir som man tänkt sig, här i livet. Det insåg jag egentligen första gången ordentligt, redan på gymnasiet. Jag och en kompis bestämde oss för att vi ville åka till USA för att vara Aupairer, efter jag skulle tagit studenten 2010, det var året 2006 vi började planera de. Men när 2009 kom, året innan jag skulle ta studenten gled jag och min kompis isär och vårt beslut och vår dröm om att åka till USA, la jag på hyllan. Jag insåg att det som vi planerat skulle inte vara likadant utan henne, jag skulle behöva smälta den där resan som jag förväntat mig att vi skulle göra tillsammans. Därför sköt jag USA längre och längre bort från mig, jag funderade ut andra mål och andra resor jag skulle vilja göra istället. 

Jag lär mig gång på gång, år efter år att det man tror eller försöker planera blir aldrig som man tänkt sig och så har det varit väldigt mycket på sistone, inget blir som jag tänkt mig. Hur mycket jag vill kunna planera nästa år, nästa månad, eller nästa vecka har jag lärt mig att jag oftast har för höga förväntningar så jag blir för besviken. Så det bästa är ändå att leva nu, en dag i taget, fånga dagen. Carpe diem.

Därför var det ingen tvivel igår när jag fick frågan, om jag ville upp i Burj Khalifa, världens högsta byggnad som ligger i Dubai. Jag sa självklart JA, till en hiss upp i luften på 452 meter, 124 våningen. Det var helt klart värt det och en av den häftigaste vyerna jag sett. 


Burj Khalifa Dubai, Oktober 2013. RÄKNAR SAKTA NER

Efter en lugn förmiddag med sovmorgon och fix i 60Lyan tittade min fina vän Ida på besök. Det var länge sen vi sågs så munnarna gick i ett på oss, samtidigt som vi växlade med tårar och skratt. Efter hon tittat in lägenheten drog vi ner på stan och käkade lunch och kollade in butikerna. Riktigt kul att åter igen ses igen! 

Jag fortsatte sedan till jobbet, kvällspasset stod på schemat och det satte igång när jag bara klev in genom dörrarna. Det var dock en lugn kväll, då det inte fanns så mycket jag kunde göra nu när dem är där på kvällarna och nätterna för att fixa golvet, men tiden sprang iväg ändå. Kom hem strax efter 22 och bestämde mig till slut för att packa upp mina kassar med kläder och fixa lite i lyan, nu dags att krypa till sängs. 
Det väntar en lång Onsdag med full aktivitet och jobb, men en dag jag längtat efter i flera veckor!

En bild från Bamboo Island, Thailand Mars 2013. 
Foto:Michaela Stuxgren